Bővül a lovas központ

Világversenyek megrendezésére is alkalmas lesz a megújuló szilvásváradi lovas központ. Négy évszakos lovaspálya, nyolcezres lelátó épül 1,6 milliárdos kormányzati beruházásból. Az építkezés jövő tavasszal kezdődhet el.

A szilvásváradi lipicai lovak korábban is ismertek voltak. Nemsokára még több lovas rendezvényen találkozhatnak velük a szilvásra látogatók. A megújuló lovas központban rendszeresen szerveznek majd lovas rendezvényeket egy 1,6 milliárdos kormányzati beruházás nyomán.
A felújítás eredményeként nemzetközi versenyeket is rendezhetnek majd Szilvásváradon. Az állami ménesgazdaság nem titkolt vágya az 1984-es fogathajtó világbajnoksághoz hasonló világversenynek otthont adni.
Négy évszakos lovaspálya épül, így a szilvásváradi lehet az egyetlen hazai pálya, amelyik egész évben alkalmas lesz nemzetközi versenyek megrendezésére. Nyolcezres lelátót is kiépítenek, ennek egy része fedett lesz. A polgármester szerint az új pályán nem csak fogathajtást, hanem más lovas sportokat is láthat majd a közönség. Az építkezés várhatóan jövő tavasszal kezdődik.