Makláron új üzemet épít a ZF Lenksysteme

Tegnap vált nyilvánossá: új üzemet épít Makláron a ZF Lenksysteme. A 18 hektáros területen első ütemben, 2014-ig egy 23 ezer négyzetméteres üzem és irodaház készül el.

Most még repcemező, de néhány héten belül elkezdődnek a földmunkák. A napokban vonták ki a Maklár külterületén lévő 180 ezer négyzetméteres területet a művelés alól, azután, hogy a kormány beruházási célterületté nyilvánította a több mint 18 hektárt.
A ZF Lenksysteme most hozta nyilvánosságra: üzemet építenek Makláron. A tárgyalások még múlt évben kezdődtek.
Annak különösen örülnek, hogy a tárgyalásokon tudták közvetíteni Magyarország vállalkozásbarát jellegét – mondja Havasi László polgármester. Azt is hozzátette: jó partnerei szeretnének lenni a cégnek.
Úgy tudják: az első ütemben felépülő üzemben egyelőre 130-150 embernek adnak majd munkát. A ZF Lenksysteme hétfőn kiadott sajtóközleményében az áll: új, stratégiailag kedvező telephely kialakítását látták szükségesnek. Ez közel van a gyárukhoz, és jók az infrastrukturális adottságok. A 18 ezer négyzetméteres területen 2014-ig, az első építési szakaszban egy 23 ezer négyzetméteres üzem épül fel.

A ZF Lenksysteme sajtóközleménye:

A ZF Lenksysteme Hungária Kft. új maklári üzem felépítésével növeli gyártókapacitását

Magas rendelési mennyiség az EPSapa, azaz elektromos kormányművekre
23 000 m2-es gyártókapacitás-növelés
A meglévő munkahelyek biztosítása és új munkahelyek létrehozása
Eger / Magyarország, 2013. június 17. – A ZF Lenksysteme GmbH, a ZF Friedrichshafen és a a Bosch közös vállalkozása folytatja növekedését: Az egri székhelyű ZF Lenksysteme Hungária Kft. új gyárat épít Makláron. A vezető autógyártók tartósan magas rendelésmennyiségei megkívánják a gyártókapacitás növelését. Mivel Egerben a kapacitásbővítés valamennyi lehetősége kimerült, új, stratégiailag kedvező telephely kialakítása vált szükségessé. „Bizonyosak vagyunk abban, hogy Maklárral helyesen döntöttünk. Amellett, hogy jelenlegi gyárunkhoz közel fekszik, és igen jó infrastrukturális adottságokkal rendelkezik, bennünket mindenekelőtt a vállalkozásbarát magyarországi környezet győzött meg.” – nyilatkozta Matthias Augenstein, a ZF Lenksysteme Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Miután a gazdaságot élénkítő „Új Széchenyi Terv”-vel összhangban lévő állami támogatási ajánlat elfogadásra került, az építési munkák 2013 nyarán történő megkezdésének előkészületei máris teljes sebességgel folynak.
A 180 000 m2-es összterületen 2014-ig az első építési szakaszban egy mintegy 23 000 m2-es épülettel bővítjük a gyártókapacitásunkat. Az új gyár az építkezés záró szakaszára egy irodaépületet és több magas színvonalú, személygépkocsi EPSapa típusú elektromos kormánymű szerelősort foglal majd magába. Emellett Maklárra kerül a komplex EPSapa szerelősor alkatrészeinek gyártása is. „Az EPSapa gyártásnak a magas rendelési mennyiségekhez igazodó beindítása a ZFLS csoporton belül megszilárdítja a magyarországi telephely jelentőségét. Erre a tartós növekedésre alapozva arra törekszünk, hogy biztosítsuk jelenlegi munkahelyeinket és további foglalkoztatás-bővítést valósítsunk meg.” – jelentette ki Augenstein úr.