Tízéves a Lenksysteme

Tízéves születésnapját ünnepelte a ZF Lenksysteme Hungária Kft. A cég vezetése kiemelte: a szorgalmas, kreatív munkatársaiknak köszönhető, hogy elérték a céljaikat. Szerintük a következő tíz év is a növekedésről fog szólni. Habis László polgármester pedig úgy fogalmazott: büszke arra, hogy nagy lehetőségeket lát a cég a városban.

Az egri gyár hatszáz dolgozója volt hivatalos a várban tartott születésnapi ünnepségre. A Lenksysteme egri vezetői a gyár tízéves történetét elevenítették fel. Az egri ZF Lenksysteme Hungária Kft. 2003-ban alakult, a termelés egy kormánymű-összeszerelő sorral indult 2003 szeptemberében. Akkor 35-en dolgoztak ott, ma a cég több mint 600 dolgozót foglalkoztat Kiemelték azt is: céljaikat a szorgalmas, rugalmas és kreatív munkatársaik segítségével érik el.
Daniel Pridal műszaki igazgató:
– Amikor tíz évvel ezelőtt elkezdtük, egyetlen terméket gyártottunk, ez persze azóta kibővült négy termékre. A munkatársainkkal fejlődünk tovább, új projektek várnak ránk.
Matthias Augenstein gazdasági igazgató:
– Az első tíz év mögöttünk van, a következő tíz év is a cég fejlődéséről szól majd.. Bővíteni szeretnénk, új projektek várnak ránk, új munkahelyeket fogunk teremteni.
A ZF felügyelőbizottságának elnöke sikertörténetnek nevezte az elmúlt tíz évet. Épületeket vettek és alakítottak át, gépeket vásároltak. Ma is több tárgyalás folyik. Szerinte ez az éremnek csak az egyik oldala. A siker az embereknek köszönhető. Úgy fogalmazott: a ZF Hungary, a ZF Lenksysteme és Eger közössége tette lehetővé, hogy új termékeket gyártsanak.
Habis László polgármester arról beszélt: a Lenksysteme a város meghatározó partnere, büszke arra, hogy a cég nagy lehetőségeket lát a városban. Örül, amikor azt hallja: a jól képzett egri szakembereknek köszönhető, hogy a cég hosszú időre elkötelezte magát a városban.
A születésnapi ünnepségen tizenkilenc embert köszöntöttek, ők azok, akik tíz éve a cégnél dolgoznak.