Klórgáz a fürdőben

Tizenhét embert szállítottak kórházba a demjéni fürdőből klórgáz mérgezés gyanúja miatt. A fürdő gépházában kénsav és hipó vegyült, így szabadult fel a nagy mennyiségben életveszélyes klórgáz. A fürdőt órákra lezárták. Azt még nem tudni pontosan, hogyan történt a baleset, a rendőrség vizsgálatot indított.

Lezárták a demjéni fürdő teljes területét pénteken nem sokkal dél előtt. A megyei katasztrófavédelem ügyeletére érkezett bejelentés szerint kénsav és hipó keveredett a gépházban, amiből klórgáz szabadult fel. A fürdőzők az erős szagra lettek figyelmesek.
A klórgáz egyébként életveszélyes is lehet, súlyos esetben tüdővizenyőt okozhat. Az érintetteknél a egri mentőszolgálat szerint enyhébb tüneteket észleltek. Összesen tizenhét fürdőzőt szállítottak az egri kórház sürgősségi osztályára a helyszínre érkező mentők.
A kórház úgy tájékoztatott: három főt tartottak bent megfigyelésen, volt, akit már haza is engedtek. Kerestük a fürdő vezetőjét, de őt nem értük el telefonon. Az ügyben a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság indított eljárást.