Családbarát Donor Nap – tizedszer

Június 21-én, pénteken 10. alkalommal rendez Családbarát Donor Napot a TV Eger a Körcsarnokban, az eseményre minden segíteni szándékozót várnak, a véradók családtagjainak színes programokat kínálnak a szervezők. A jótékony céllal szervezett főzőversenyre még lehet jelentkezni.

A nyári időszakban nagyon fontos, hogy az országos vérkészletek megfelelő szinten legyenek. A Vöröskereszt és a Területi Vérellátó ezért rendszeresen szervez kihelyezett véradásokat.
A Családbarát Donor Nap 10 éve kínál egészségmegőrzéssel, tanácsadással, kulturális bemutatókkal egybekötött programot, mára a város egyik fontos eseményévé vált. Kezdetekben a TV Eger szerkesztőségének udvarán várták a véradókat, később az Egri Városi Sportiskola segítségének köszönhetően a Körcsarnok és környéke lett a helyszín, s ekkor bővült Családi Nappá a véradás.
Idén 10. alkalommal várják a segítőket és családtagjaikat egy tartalmas délutánra. A tavaly indított Szabadtűzi Ételek Versenye ezúttal is jótékony célt szolgál, az ÉFOÉSZ megyei szervezetét támogatja. A versenyre még lehet jelentkezni, baráti társaságok, cégek, közösségek segíthetnek ilyen módon.
A program központja ezúttal is a véradás a Körcsarnokban, minden véradó ajándékcsomagot kap.
A szabadtéren bemutatók, látnivalók, a színpadon zenei programok várják a közönséget. Fellépnek a Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok alapítványának tagjai, a Kurul Dobosok, a Családbarát Donor Nap sztárvendége Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar lesz.
Minden véradót és érdeklődőt vár a Családbarát Donor Nap június 21-én 15-től 21 óráig a Körcsarnokban és környékén.