Nemzetközi Floorball Kupa

A svéd Kolpenäs floorball együttese már nem először járt Magyarországon. Idén 10 éves a klub, így az egriek egy három csapatos női és férfi tornán látták vendégül a svédeket. Ezeken a mérkőzéseken búcsúzott az aktív játéktól a korábbi egri válogatott védő, Antal Gabriella.

A svédek március 29-én ünnepelték klubjuk fennállásának 10. évfordulóját. Tornát is szerveztek, amire meghívták az egrieket, de akkor éppen folyt a bajnokság, így az utazás elmaradt. Nyárra viszont bejelentkeztek a svédek. A női csapat – kiegészülve a szakvezetés férfi tagjaival – látogatott el Egerbe, ahol a Mecman Eger Innebandy SE egy-egy háromcsapatos férfi és női tornát szervezett Agria Nemzetközi Floorball Kupa 2013 néven.
A lányoknál a Kolpenäs mellett a Tigger Eger és a magyar női válogatott kapott meghívást. Körbeverés volt, amiből a bajnoki ezüstérmes egri lányok jöttek ki jól, köszönhetően a svédek 8-2-es legyőzésének. Ezen, illetve a válogatott elleni meccsen búcsúzott az aktív játéktól Antal Gabriella. Pályafutása során 1998-tól 2013-ig végig egy csapatban, az egrieknél szerepelt. Válogatott, magyar bajnok és kupagyőztes.
A fiúknál az OB 3-as egrieket két svéd egészítette ki, rajtuk kívül az OB 2-es Miskolc és az OB 1 bronzérmese, a Dunai Krokodilok vett részt a tornán. Itt is körbeverés után alakult ki a végeredmény, amiben megint csak a több volt OB 1-es játékost is felvonultató egriek voltak a legjobbak. A Miskolc ellen 5-2-re nyert a Mecman Eger, míg a Krokodiloktól 8-7-re kikaptak..
Ezek után vasárnap két OB 3-as felsőházi bajnokit játszottak a fiúk Érden a budapesti White Sharks és az ajkai Fekete Ló ellen. Két vereség, egy 7-4-es és egy 7-6-os volt a mérleg. Folytatás a hétvégén, amikor a budapesti Neumann és a Dunai Krokodilok második csapata következik.

Agria Nemzetközi Floorball Kupa 2013
Nők:
Tigger Eger – Kolpenäs 8-2
Magyarország – Kolpenäs 4-7
Tigger Eger – Magyarország 5-6
Külön, versenyen kívüli ráadásmérkőzés:
Tigger Eger – Magyarország 1-6

Férfiak:
Miskolc FSE – Dunai Krokodilok 7-5
MEISE-Kolpenäs – Miskolc FSE 5-2
MEISE-Kolpenäs – Dunai Krokodilok 7-8