Hevesiek a gáton

A dunai árvíz elleni védekezésben a Heves Megyei Katasztrófavédelem hivatásos állományából jelenleg 97-en vesznek részt. Az első szervezett csoportok még június 5-én indultak. A megyei tűzoltók, katasztrófavédők és speciális mentők jelenleg Visegrád, Tahitótfalu, Dunabogdány, Nyergesújfalu, Dunaújváros és Baja térségében segédkeznek a gátakon és a településeken.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a dunai árvíz elleni védekezésben Heves megyei tűzoltók, a megyei katasztrófavédelem hivatásos állománya és a Mátra speciális önkéntes mentőszervezet is kiveszi a részét az önkéntesek mellett.
Június 6-tól, csütörtöktől 70 hivatásos tűzoltó az egri, gyöngyösi, hatvani és hevesi állományból a Komárom-Esztergom megyei Nyergesújfaluban segíti a védekezési munkálatokat.
A Duna magyarországi felső szakasza után most a déli részek – Fejér, Tolna, Bács-Kiskun és Baranya megye – vannak veszélyben. Az érintett megyék katasztrófavédelmi igazgatóságai továbbra is várják az önkénteseket.
A Heves Megyei Katasztrófavédelem hivatásos állományból jelenleg 97 fő vesz részt a dunai árvízi védekezésben. Rajtuk kívül nagyon sok önkéntes jelentkezett eddig, akik közvetlenül is regisztrálhatják magukat az árvízi védekezésben érintett megyék hivatásos katasztrófavédelmi szervénél. Utóbbiak esetében fontos tudnivaló, hogy a védekezésben csak a katasztrófavédelemnél regisztrált önkéntesek vehetnek részt!