NB II-es osztályozó: Felsőtárkány – Szolnok 0-1

A hétvégén az NB II-es és NB III-as osztályozók első mérkőzéseit játszották a csapatok. A labdarúgó NB III. Mátra-csoport győztese, a Felsőtárkány az NB II. Keleti-csoport 6. helyezett együttesével, a Szolnoki MÁV-val került egy párba. Az Egerben lejátszott mérkőzésen a 88. percben lőtt góllal nyert 1-0-ra a vendég Szolnok. A visszavágó mérkőzés szombaton lesz, Szolnokon.

Vígh Ferenc csapata a tárkányi pályafelújítás miatt Egerben, a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban fogadta ellenfelét, vagyis ez volt a szezonbeli első bajnoki meccs az egri stadionban, hiszen az NB I-től búcsúzó egriek csak négy Liga Kupa mérkőzésen fogadhatták itt soros ellenfelüket. A találkozó előtt adták át a csapat tagjainak a Mátra-csoport megnyeréséért járó bajnoki aranyérmeket.
Jól szervezett védelemmel próbálták elejét venni a veszélyes szolnoki támadásoknak a felsőtárkányiak. Megszállták a saját tizenhatosuk előtti játékteret és inkább a biztonságos 0-0-ra törekedtek. Kevés helyzet jellemezte így a mérkőzést. Két Busai Barna megugráson és lövésen kívül nem volt más helyzete a házigazda együttesnek.
A Szolnok sem kényeztette el a stadionba kilátogató szurkolókat, a mérkőzés nagy részében meddő mezőnyfölényt harcoltak ki. Kis Károly a végén már három, sőt négy csatárt is mozgósított. A 88. percben érett góllá a mezőnyfölény. Mile kevergetett a jobboldalon. A hosszúra ívelt labdájára Bohner Roland érkezett és két méterről a rövid felsőbe bombázott. 1-0-ra nyert az NB II-es Szolnok. A többi párharcban is az NB II-es csapatok szereztek előnyt, illetve két esetben – a Dunaújváros – Szigetszentmiklós és a Kisvárda – Szeged összecsapáson – is döntetlen született. A visszavágók június 15-én lesznek. A párharcok győztesei csatlakoznak a következő szezonban már egycsoportos NB II-höz.

NB II-es osztályozó mérkőzések, 1. forduló:

Soroksár (NB III) – Ceglédi Vasutas (NB II) 0-3

FORTRESS Felsőtárkány (NB III) – Szolnoki MÁV FC (NB II) 0-1

FC Tatabánya (NB II) – Budaörs (NB III) 4-2

Dorogi FC (NB III) – Szigetszentmiklós (NB II) 0-6

Dunaújváros-Pálhalma (NB III) – Soproni Vasutas (NB II) 1-1

Kisvárda (NB III) – Szeged (NB II) 1-1