II. Retro Építők Napja

Horgászverseny, családi piknik, bográcsozás, ugrálóvár – ilyen szabadtéri programok várták többek között a II. Retro Építők Napjának résztvevőit Bélapátfalván. A régi juniálisok hangulatát felidéző rendezvény horgászversenyére több mint negyvenen jelentkeztek.

A Bélapátfalvai Cementgyár egykor minden évben szervezett horgászversennyel egybekötött juniálist dolgozói és azok családtagjai számára, de a cementgyár megszűnésével ezek a programok is véget értek. A Bélapátfalvai Cementgyár Horgász Egyesület tavaly döntött úgy, hogy visszatér a hagyományokhoz.
A tóba két hete telepítettek tizenkét mázsa pontyot, a horgászversenyre több mint negyvenen jelentkeztek. A verseny győztese, Kelemen László a hajnali órákban foglalta el horgászhelyét.
Ferencz Péter, Bélapátfalva polgármestere elmondta: a helyieknek szükségük van az ilyen kikapcsolódásra, a közel száz éven át működő cementgyár megszűnését nehezen tudták feldolgozni. Hozzátette: remény van arra, hogy egy későbbi beruházás kapcsán akár százötven embernek munkát tudjanak majd adni.
A Retro Építők Napja igazi családi juniális volt: civil szervezetek, baráti társaságok bográcsban készítették az ebédet, a színpadon kulturális programok várták az érdeklődőket.