Gyermekbábosok fesztiválja

Huszadik alkalommal rendezték meg a Gyermekbábosok Országos Fesztiválját Egerben. A megyei fordulók legjobb csoportjai változatos műfajú és technikájú előadásokkal mutatkoztak be a kétnapos programon.

Húsz éve jönnek már az ország minden részéről gyerekbábosok Egerbe, hogy bemutassák az év során készített előadásukat. Minden évben az elő-és középdöntők után a megyék legjobb csoportjai lépnek fel, változatos műfajú és technikájú előadásokkal. Az idei, jubileumi rendezvényen 23 produkciót láthatott a zsűri, a programon 280 gyerek lépett fel. Az egri találkozó az egyetlen olyan országos rendezvény, ahol a bemutatkozás mellett alkalom nyílik magas szintű szakmai tapasztalatcserére is. A fesztivál alapvető célja azonban az, hogy a gyerekek bevonásával teret adjon a bábművészetnek, annak a műfajnak, mely nagyban segíti a gyerekek fejlődését.
A Nemzetközi Bábművész Szövetség UNIMA-díjjal kitüntetett fesztiválja évről-évre egyre kevesebb támogatást kap. A szervezők remélik, hogy a nagy múltú találkozónak Eger a későbbiekben is otthona lehet.