Ünnep az esőben

Kezdetét vette az Ünnepi Könyvhét, melyet Egerben Keller Péter, Gárdonyi Géza dédunokája nyitott meg. Az Eszterházy téren felállított sátrakban egri szerzők dedikálják műveiket. A kiadók több mint háromszáz könyvújdonsággal jelentkeztek a könyvhétre.

Megkezdődtek a 84. Ünnepi Könyvhét és a 12. Gyermekkönyvnapok rendezvény programjai, az ünnepélyes megnyitót Egerben az Eszterházy téren tartották. A programot Gál Judit tanácsnok, az Idegenforgalmi és Kulturális Bizottság elnöke, és Keller Péter, Gárdonyi Géza dédunokája nyitotta meg.
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár és a könyvesboltok három napon át várják a könyvek iránt érdeklődőket az Eszterházy téren.
Az idei könyvhétre a kiadók több mint háromszáz újdonsággal jelentkeztek, a legkeresettebbek ilyenkor a versek és a gyerekkönyvek.
A megnyitó után az eső ellenére az Eszterházy Károly Főiskola nemrég nemzetközi sikert is elért együttese, a Jazz Faces játszott a közönségnek. A könyvtárban irodalmi délutánnal folytatódtak a könyvhét programjai, ahol dr. Dr. Cs. Varga István irodalomtörténész Keller Péterrel beszélgetett.