Legenda a Csillag Szalonban

A labdarúgás még mindig sokakat érdekel Egerben. Igaz, ehhez Buzánszky Jenőt, az 50-es évek labdarúgó aranycsapatának egyetlen vidéki tagját kellett meghívni, aki a Csillag Szalon vendége volt.

A Csillagok után ezúttal egy igazi futball legenda, Buzánszky Jenő volt a Csillag szalon vendége. Az Aranycsapat jobbhátvédje, egyetlen vidékiként Dorogról került be Sebes Gusztáv világverő válogatottjába. 1950 és 56 között volt válogatott, 52-ben olimpiai bajnok, 53-ban részese volt az évszázad mérkőzésének, amikor 6-3-re nyert a magyar válogatott Londonban az angolok ellen, 54-ben világbajnoki ezüstérmes. Ma is, 88 évesen szívesen mesél az akkori eseményekről, bár ahogy ő mondta, ez nem mese, hanem valóság.
A régi aranycsapat tagjai közül Grosics Gyulával együtt már csak ők ketten élnek. Az est házigazdája dr. Pajtók Gábor volt.
A nemzet sportolója a kilencedik iksz felé közeledve is aktív. Eger előtt Svédországban, az ottani magyarok meghívásának tett eleget, majd hamarosan Dunaszerdahelyen várják. Szívén viseli a határon túli magyarok sorsát, nemrég megmászta a Madarasi Hargitát, az Aranycsapat mozdonnyal utazott a Csíksomlyói Búcsúra, tiszteletbeli székelynek választották.