Közösségi munka

Hetente öt alkalommal játszótereket tesznek rendbe a Wigner Jenő Műszaki Műszaki, Informatikai Középiskola diákjai. A tanulók a Városgondozással közösen szemetet szednek és terepet rendeznek a Felsővárosban. A diákoknak, ahhoz hogy 2016-ban érettségizhessenek, 50 óra közösségi munkát kell teljesíteniük.

Esőben is jókedvűen dolgoznak a középiskolás diákok ezen a felsővárosi játszótéren. Miután zsákokba gyűjtötték a szemetet, a játszótér talaját is felássák és elgereblyézik.
Az ötletet, hogy a Wigner Jenő Középiskola tanulói közösségi munkát végezzenek a városgondozással, Busák István az iskola igazgatója találta ki.
A programnak nemcsak nevelő és közösségformáló szerepe van: 2016-tól csak azok a diákok érettségizhetnek, akik 50 óra közösségi munkában vesznek részt. A városgondozás örült az iskola felkérésének, a vállalat eszközöket biztosított a diákok számára és elszállította a szemetet.
A Wigner 9. évfolyamának osztályai tanítási órák után hetente öt alkalommal takarítanak játszótereket a tanítási órák után.