Badacsonyi Ferenc fotói a könyvtárban

Badacsonyi Ferenc fotóiból nyílt kiállítás a Bródy Sándor Könyvtárban. Az alkotó esztétikát, irodalmat tanult, de mindig is vonzódott a fényképezéshez. Több helyen mutatkozott már be fotósként, volt egyéni és csoportos kiállítása a fővárosban és Győrben. Első egri kiállítására minden témából hozott képet: riport- és táncfotókat, kortárs fotókat, fekete-fehér nonfiguratív képeket.

Formákat, alakzatokat, kompozíciókat szeret megörökíteni – ezt írta magáról bemutatkozásként Badacsonyi Ferenc. Bölcsész, uniós oktatásfejlesztéssel foglalkozik. Erős a kötődése a művészetekhez; zenélt, festett, végül rátalált a fotózásra, azt mondja: ezzel tudja legjobban kifejezni magát.A fényképezés az élet egyik formája – fogalmazott a megnyitón Üveges Tamás költő – esztéta. Azért rajong ezekért a képekért, mert azt a világot mutatják be, amelyhez olykor közlekedési táblákat kellene kihelyezni. Azt mondja: ebben a nagyvárosi magányban minden benne van, amiért érdemes élni, csak észre kell venni, de ehhez segítségre, mankókra van szükségünk.
Az egri kiállításra úgy válogatta a képeit Badacsonyi Ferenc, hogy be tudja mutatni az anyaggal az elmúlt évek munkáját. A fotók egy részén vonalak, fények, árnyékok, struktúrák jelennek meg, máshol a vidéki formák vagy életképek. Foglalkoztatja a tánc, az utcai fotó, készít autonóm riportfotókat, fekete-fehér nonfiguratív képeket. Badacsonyi Ferenc fotókiállítása június 12-éig látható a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban.