Történelmi verseny a főiskolán

Eszterházy Károly egri püspök és kora – Magyarország a 18. században címmel hirdetett középiskolai történelmi versenyt múlt év végén a főiskola Történelemtudományi Intézete. Az írásbeli fordulók után kilenc csapat jutott be az országos döntőbe.

Három írásbeli forduló után kilenc csapat jutott be az Eszterházy Károly emlékére meghirdetett középiskolás történelem verseny országos döntőjébe. A verseny egy jeles jubileumhoz kapcsolódott.
A döntőben az egrieken kívül öt vidéki iskola csapata versenyzett, érkeztek diákok Vácról, Hevesről, Miskolcról, Ráckevéről és Edelényből is.
Az Eszterházy Károly Főiskola Történelemtudományi Intézete és Doktori Iskolája, valamint a Bölcsészettudományi Kar Hallgatói Önkormányzata által szervezett versenyen többek között olyan feladatokat állítottak össze, melyek érintették a 1700-as évek társadalmát, kultúráját, történelmi személyiségeit, műemlékeit, a Líceum nevezetességeit, Eszterházy jelentőségét is. A harmadik helyen végzett edelényieket a főiskola gyakorlójának csapata előzte meg, a versenyt a Dobó István Gimnázium diákjai nyerték.