II. Eged-hegyi Terepfutófesztivál

A második Eged-hegyi Terepfutófesztivál négy távján egy híján százan álltak rajthoz. A 28 km-es távon a miskolci Papp Gergő bizonyult a legjobbnak, aki 15 percet javított a tavalyi csúcson. A nőknél Ihász Veronika révén ózdi siker született.

A tavaly júliusi, nagy melegben rendezett első verseny után most kellemes, igazi futóidő, némi sárral és szemerkélő esővel fogadta a versenyen indulókat. A szervező Eged Futó Klub jóvoltából a már tavaly is bevált 6, 13 és 28 km mellett – elsősorban a gyerekere gondolva – ezúttal 3 km-re is lehetett nevezni. A legnépesebb mezőny – 39 fő – mégis a 13 km-en indult. A majdnem 1000 méter szintkülönbséget tartalmazó 28 km-es távot húszan teljesítették. Közülük a terepfutás.hu által támogatott miskolci Papp Gergely volt a leggyorsabb. Még úgy is 15 percet javított a tavalyi győztes időeredményen, hogy az utolsó, Eged-hegyi szakasznál először rossz irányba futott. Ideje 2 óra 20 perc 54 másodperc.
Az első verseny győztese, az ózdi Deme Szabolcs majdnem 10 percet javított tavalyi idején, de ez idén a második helyre volt elég.
A női győztes is ózdi. Ihász Veronika tavaly a 13 km-es távon második volt, idén a 28 km-t nyerte. Ideje 3 óra 10 perc 43 másodperc, ami 7 perccel marad el a tavalyi győztes időtől.
A hevesi, borsodi és hajdúsági nevezések mellett ezúttal Pest és Fejér megyéből, Budapestről, sőt még Franciaországból is volt induló. A befutók után az egyes távok legjobbjait kategóriánként is díjazták. A pontos eredmények az Eged Futó Klub honlapján megtalálhatók.