Zéró Energiaház Szeminárium

Környezetbarát, energiatakarékos megoldásokról tartott szemináriumokat és workshopokat a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az előadássorozattal a magyar szakképzésből hiányzó energiahasznosítási módszereket, technológiákat népszerűsítették az egri iskolákban.

Villanyszerelő tanulók helyezik üzembe a napelemeket. A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szemináriumot és gyakorlati bemutatót tartott a a Kontawig Műszaki és Üzlettudományi Szakképző Iskolában. Saját fejlesztésüket a Zéró Energia Házat is bemutatták a diákoknak, amely teljesen önellátó. A ház hőszivattyúval, szélgenerátorral, napkollektorral és napelemmel működik.
A szemináriumon a megújuló energiákról hallgathattak előadásokat a diákok és megismerkedhettek a legkorszerűbb technológiákkal is, például hogyan lehet villamos energiát termelni, napelemmel szélgenerátorral. A Kamara három iskolának tartott szemináriumokat, és oktatási anyagokat is létrehoztak, amelyeket szakképző iskoláknak, felsőoktatási intézményeknek szánnak. Céljuk, hogy az anyagok bekerüljenek az iskolai tantervbe.
A költséghatékonyságra törekvő cégeknek is kínál energiatakarékos megoldásokat workshopjain a Kamara, amelyekkel évente akár több millió forintot is megtakaríthatnak a vállalkozások.
Továbbra is várják cégek, iskolák jelentkezését.