Kezdődhetnek a tárgyalások a Dohánygyár Kreatív Kulturális Központról

A Kossuth Lajos utcába költözik a polgármesteri hivatal augusztus 1-jétől, így nincs akadálya annak, hogy az AgriArt Egyesület elkezdje a Dohánygyár-projektet, megvalósulhat a Dohánygyár Kreatív Kulturális Központ. Egy kreatív, művészeti inkubátorházat álmodtak a volt igazgatósági épületbe; próbatermeket, műtermet, klubot szeretnének itt kialakítani a fiatalok. Rázsi Botond alpolgármester azt mondja: elkezdődhet a tárgyalás az egyesület és az önkormányzat, valamint az egyesület és a bevásárlóközpont üzemeltetője között.

A belváros-rehabilitáció része a Városháza felújítása is. Amíg a munka folyik, a polgármesteri hivatal átmenetileg a Kossuth Lajos utcába költözik augusztus 1-jétől. Eddig bizonytalan volt a helyszín, szóba került a volt Dohánygyár épülete is. Azt viszont már korábban kinézték maguknak a fiatalok. Levélváltás, nyílt levelek követték egymást, majd a fiatalok április 20-án szabadtéri próbákkal, kiállításokkal demonstrálták, hogy helyet kérnek maguknak. Most, hogy az önkormányzat úgy döntött: a Kossuth Lajos utcába költöznek a felújítás alatt, elkezdődhetnek a tárgyalások.
– Részben a kezdeményezésemre indult ez a történet, és az önkormányzat, a hivatal részéről támogatást is sikerült szerezni ennek a projektnek a beindításához. A támogatásnak van tartalmi követelménye. Majd meg kell állapodnunk a következő hetekben, hogy mire is fordítható ez a támogatás – mondja Rázsi Botond alpolgármester.
Elkezdődhetnek tehát a tárgyalások az önkormányzattal, majd a pláza üzemeltetőjével. Velük eddig csak elvi szóbeli megállapodást kötöttek, ezt kell véglegesíteni. A város egyébként az indításhoz kétmillió forintot ígért.