IV. SIOSZ Gála

A 2012-es eredmények alapján az Egri Városi Sportiskola Magyarország második legeredményesebb sportiskolája a szombathelyi mögött, az egyesület versenyzője, Török Zsolt pedig az év legjobb sportiskolás birkózója lett. A Sportiskolák Országos Szövetségének budapesti díjátadó gáláján az egyesületek, iskolák és sportolók mellett az edzők és felkészítők munkáját is elismerték.

A Sportiskolák Országos Szövetsége négy éve rendezte első díjátadó gáláját, amelyen az elmúlt év legjobb egyesületi és köznevelési típusú sportiskoláit, valamint a legjobb sportiskolás versenyzőket jutalmazták. Az Egri Városi Sportiskola az 500 fő alatti, egyesületi sportiskolák közül a második helyet érte el a szombathelyi mögött.
Tizenegy sportágban 16 különdíjat is átadtak. Az EVSI sportolója, Török Zsolt a 2012-es eredmények alapján az év legjobb sportiskolás birkózója elismerést vehette át.
Az egyesületek, iskolák és sportolók mellett az edzők és felkészítők munkáját is elismerték. Jelenleg mintegy 100 köznevelési típusú sportiskola működik hazánkban, amiből 54-et támogat a Magyar Olimpiai Bizottság a sportiskolai programon keresztül. Egyesületi típusú sportiskolából pedig jelenleg 20 működik az országban, többségében a keleti országrészben. A különböző sportágakban így mintegy 25 ezer fiatalt versenyeztetnek.