Egri séták

Az Év fája, a doni levelek, a Dobó utca – többek között ezekkel lehet majd megismerkedni az idei Egri sétákon. Nyár végéig 16 helyszínt látogathatnak meg a helytörténet iránt érdeklődő egriek. Mindenhol szakértő vezeti őket.

A 124. sétánál tart az Egri séták egrieknek program. A helytörténeti séták 2007-ben indultak, azóta három kötet is megjelent a sétákon elhangzott előadásokból, mesékből. Az Egri séták június 4-én az Év fájánál, a strandon lévő platánnál folytatódik. Idén nyáron különlegességeket választottak sétacélul – mondja a szervező.
Jövő héten az Év fájával, a strandon lévő óriás platánnal ismerkedhetnek meg az egriek, majd azzal, hogy hogyan látták Egert a rézmetszők, mennyire hitelesek ezek az ábrázolások. Június 18-án pedig valódi séta várja a helytörténet iránt érdeklődőket: a Dobó utca, Eger ősi utcája lesz a sétacél. Bejárják a belvárost a várkaputól a minaretig. Foglalkoznak majd a doni levelekkel, és a szervező úgy látja: ideje visszatérni az első séta helyszínére, a Rókus temetőbe.