Jubilál a Tinódi

Duplán jubilál idén a Tinódi Sebestyén Tagiskola. Az intézmény negyven, az iskola ének-zene tagozata harminc éves lett. Egykori és jelenlegi oktatók, diákok ünnepelték együtt a kerek évfordulót. Fellépett a kicsinyek kórusa, e mellett szertornász és táncbemutatók mutatták be az iskola széles képzési kínálatát.

A kicsinyek kórusa is köszöntötte az ünneplőket. Idén negyven éves a Tinódi, a dupla jubileumhoz pedig az iskola ének-zene tagozata is hozzájárult, harminc oktatnak emelt szinten éneket az intézményben. A Tinódi hatodik éve tagintézménye a Balassi Bálint Általános Iskolának, a köszöntőben elhangzott: elsősorban művészeti képzése vonzó a diákok és a szülők számára is.
Rázsi Botond alpolgármester elmondta: az utóbbi negyven évben Eger egyik bázisintézményévé nőtte ki magát az iskola. Bár már nem a város fenntartásában működik, Eger most is sajátjának tekinti a Tinódit. Ballagó Zoltán az iskola szeretetteljes légköréről és a művészeti képzés előnyeiről szólt és arról, hogy bár az utóbbi években akadálymentesítették az iskolát és új kertet is kialakítottak, további felújításokat érdemel az intézmény. A gyerekek csengettyűztek, szertornáztak, táncoltak és énekeltek az ünnepen. Így köszönték meg tanáraiknak és oktatóiknak mindennapos munkájukat.