„A tehetség szolgálatában”

Közös gondolkodásra hívta a megye szakembereit a Heves Megyei Tehetségsegítő Tanács és a Heves Megyei Pedagógiai Szakmai és Közművelődési Szolgáltató Intézmény. A Megyeházán tartott tanácskozás a tehetségtanácsok együttműködésének erősödését, tevékenységük megismerését szolgálta. Az ülésen bemutatta tevékenységét a Szolnok és Heves megyei, valamint a a Körös-vidéki Tehetségsegítő Tanács is.

Minden ember tehetséges valamiben, ezen adottságok kibontakoztatása a gyermek, a szülő, a pedagógus, a helyi közösségek és az állam közös feladata. A Nemzeti tehetségsegítő program abban segít, hogy összefogja ezt a sokszínű rendszert-hangzott el az egri konferencián.
A megyei Pedagógiai Szakmai és Közművelődési Intézmény mindig is fontos feladatának tartotta a tehetséggondozást. Az intézmény két évvel ezelőtt sikerrel pályázott, ennek köszönhetően 2011. áprilisában alakult meg a Heves Megyei Tehetségsegítő Tanács a jó képességű fiatalok felkarolására. A szervezet a megyében működő tehetségpontokkal, tehetségműhelyekkel áll kapcsolatban, munkájukat irányítja, koordinálja.
A szervezők további tehetséggondozó konferenciákat terveznek, emellett szeretnének megjelentetni egy jó gyakorlatokat összefoglaló kiadványt is.