Ülésezett a megyei közgyűlés

Soron kívüli ülést tartott a megyei közgyűlés. A tanácskozást azért hívták össze, hogy időben benyújthassák a területfejlesztési tevékenység támogatására kiirt pályázatot, a képviselők véleményezték a szomszédos megyék területfejlesztési koncepcióit is.

Az ülésen egy perces néma főhajtással emlékeztek Erőss Zsolt és Kiss Péter hegymászókra, akik Nepálban, a világ harmadik legmagasabb hegyéről lefelé tartva tűntek el május 21-én. A területfejlesztési tevékenység támogatására max. 50 millió forint nyerhető el. A pályázatok benyújtására az Államreform Operatív Program keretében május 30-ig van lehetőségük a megyei önkormányzatoknak, melynek beadásáról mai ülésén döntött a Heves megyei testület. Határoztak arról is a képviselők, hogy támogatják a Heves Megyei Értéktár létrehozását, amely a megyénkben található természeti és kulturális értékek hungarikummá nyilvánítását kezdeményezi. A napirendi pontok közt szerepelt a szomszédos megyék területfejlesztési koncepcióinak véleményezése is.
Fontos, hogy az azonos adottságokkal és kihívásokkal rendelkező megyék problémáikra együttesen, az érintett megyékkel összefogva keressenek megoldásokat. Ennek értelmében Pest és Nógrád megyék területfejlesztési koncepcióit ismerhették meg a képviselők.
A közgyűlésen Szerencsi Gábor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves Megyei Igazgatóságának vezetője a megye közútjainak állapotáról, a javítási munkálatok helyzetéről és a jövőbeli útfelújításokról, állagmegóvó intézkedésekről tájékoztatta a jelenlévőket.