Pásztorvölgyi 20

Húsz éves a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium. Az iskola diákjaival és társintézményeivel közösen ünnepelte meg az évfordulót. Gálaműsorral: verssel, zenével, tánccal köszöntötték az iskolát a diákok, az intézmény korábbi vezetői történeti vetélkedőn mérték össze tudásukat.

Verssel, tánccal, zenés műsorral köszöntötték a diákok az egri Pásztorvölgyi Általános Iskolát és Gimnáziumot. Az iskola jubileumi gálaműsorral ünnepelte meg 20 éves fennállását, amelyre társintézményeit, szakiskolákat, óvodákat és egy diákotthont is meghívott.

Kántor Zsolt az intézmény igazgatója köszöntő beszédében azt hangsúlyozta: az iskola sikerének titka az, hogy sokszínű, nyitott és befogadó az új iránt. Kiemelte: főleg a nyelvtanulás területén rendelkeznek diákjaik kiemelkedő tudással, de a nagyszerű eredmények mit sem érnének, ha a tanulók nem szeretnének a Pásztorvölgyibe járni.

A gálaműsorban verssel, népmesével, zenével, tánccal és ritmikus gimnasztikával bizonyították sokoldalú tehetségüket a diákok és bemutatták idegennyelv tudásukat is. Az iskola húsz éves történetét is felelevenítették, a játékos vetélkedőben az intézmény korábbi igazgatói és igazgatóhelyettesei is rész vettek.
Az iskola tavaly elnyerte az akkreditált kiváló tehetségpont címet, így a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra.