Gárdonyi vetélkedő

Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulójára három fordulós vetélkedőt és akadályversenyt szervezett a megye általános és középiskolásainak a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár. A záró, egri akadályversenyt és a középiskolák vetélkedőjét egyaránt a Szilágyi Erzsébet Gimnázium Láthatatlan lámpások csapat nyerte.

Az Élő Gárdonyi elnevezésű többfordulós vetélkedőn és akadályversenyen összesen 56 általános és középiskolásokból álló csapat vett részt. A záró, egri akadályversenyre feleződött a mezőny, illetve a középiskolásoknál a legjobb tíz vetélkedővel zárta a napot. Előtte azonban az akadályverseny legjobbjai vehettek át értékes nyereményeket, de minden résztvevő kapott ajándékot.
A középiskolások vetélkedőjén az egri Kossuth, a Neumann, a Szilágyi, az EKF Gyakorló, a Gárdonyi, a Keri, az Andrássy és a füzesabonyi Remenyik Zsigmond Gimnázium képviseltette magát.
A Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium Isten rabjai elnevezésű csapata végül a második helyen végzett. A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár által rendezett versenyen különféle Gárdonyihoz, illetve műveihez, így az Egri csillagokhoz, A láthatatlan emberhez és az Ida regényéhez köthető feladatokat kellett a diákoknak megoldani. Ebben többek között a Gárdonyi Géza Színház színművészei is közreműködtek. A legtöbb pontot a Szilágyi Láthatatlan lámpások csapata gyűjtötte. Ők nyerték a vetélkedőt a már említett Gárdonyis, valamint az EKF Gyakorló Egri amazonok csapata előtt.