Csarnokavatás

Több mint 4 milliárd forint értékű beruházással bővítette egri gyárának üzemcsarnokát a ZF Lenksysteme Hungária Kft. A fejlesztésnek köszönhetően a német tulajdonú cég a hidraulikus kormányművek és kormányoszlopok mellett a jövőben elektronikus kormányműveket gyárt. A korszerűsítéssel 15 új munkahely jön létre.

Magyarország és Németország, a magyar és a német gazdaság ezer szállal kötődik egymáshoz. Az együttműködés hajtóereje az autóipar, az autógyártás lehet-mondta Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár az átadó ünnepségen. Az egri beruházás azt mutatja töretlen a bizalom az ország, illetve a magyar szakképzett munkaerő iránt.
Habis László polgármester reményét fejezte ki, hogy a fejlesztés újabb beszállítókat hozhat a városba.
A beruházásra egymilliárd forintnyi támogatást nyert a vállalat az Új Széchenyi Terv keretében. Ennek köszönhetően az üzemi terület bővítésén túl olyan gyártósorokat és technológiát telepítettek Egerbe, amely lehetővé teszi egyszerre többféle termék gyártását és több vevő kiszolgálását.
Szontagh László pénzügyi osztályvezető szerint az anyacég bizalmát jelzi, hogy az elektronikus kormányművek gyártása az egri üzem feladata lett.