Ülésezett a közgyűlés

Emelkednek a parkolási díjtételek. Július 1-től a kiemelt és az egyes övezetben 360 Ft-ot, a kettes övezetben 280 Ft-ot, míg a hármas zónában 200 ft óradíjat kell fizetni-így döntött ma a közgyűlés. Októbertől a Csákány utca teljes egészében fizetős lesz, míg a Hadnagy úti parkoló, a lakosokkal történő egyeztetés végéig ingyenes marad. A testület 23-ból 5 társasház felújítási pályázatát támogatja 4, 5 millió forinttal. Határoztak arról is, a város 15 milliós támogatást nyújt az Egri Vízilabda Klubnak.

Egyes bizottsági tagok lemondása illetve visszahívása miatt esküt tettek és bemutatkoztak a közgyűlés előtt az új tagok. Külső szakértőként dr. Löffler Erzsébet a Kulturális és Idegenforgalmi Bizottságban, dr. Stefán Zoltán az Emberi Erőforrás Bizottságban kap helyet. Visszahívják Kormos Gyulát az Urbanisztikai, míg Földesi Dánielt a pénzügyi bizottságból, helyükre Baranyi Zoltán, illetve dr. Nagy Krisztián kerül.
Kiegészítették a településképi eljárásokról szóló rendeletet is. Az önkormányzati feladatellátásban idén január 1-től bekövetkezett változások szükségessé tették a 2007-2014. közötti időszak gazdasági programjának felülvizsgálatát, erről , valamint a városi tulajdonú cégek beszámolóiról is szavaztak a képviselők. A szociális városrehabilitációs programot támogatásra érdemesnek ítélte a NORDA, a 400 milliós pályázatban szerepel egyebek között egy sportpálya, játszótér, és egy közösségi ház építése a Szala városrészben és a Garzonház felújítása is. Tavaly döntött a testület a Leányka úton 20 parkolóhely kialakításáról. A második fordulóban 23 parkolóhely épül ki. Az önkormányzat 11 millió forintot, míg a főiskola 9, 7 millió forintot biztosít a beruházáshoz.
A grémium támogatta az Országzászló felállításáról és az Egri Országzászló és Emlékhely Bizottság létrehozásáról szóló javaslatot. Határoztak arról is, élni kíván Eger a települési értéktár létrehozásának lehetőségével, amely szellemi és kulturális javaink, szokásaink, jelképeinket gyűjti össze. Továbbra is támogatja az általános iskolások táboroztatását az önkormányzat: 263 diákét, összesen másfél millió forint összeggel.