Kisállatokat osztottak Tiszanánán

Pár napos kiskacsákat osztott ki száznyolc rászoruló család számára a Minden gyerek lakjon jól! alapítvány Tiszanánán. Minden család tíz kiskacsát és húsz kilogramm takarmányt vihetett haza. Az alapítvány idén több mint 35 000 családot támogat vetőmagokkal és kisállatokkal a hátrányos helyzetű településeken. Tiszanána e települések közé tartozik: az aktív korú lakosság közel 50%-a munkanélküli.

Tanácsokat is kaptak a megfelelő állattartáshoz azok a családok, akik jelentkeztek a Minden gyerek lakjon jól! alapítvány programjára Tiszanánán. A településen kora tavasszal már vetőmagokat is osztottak a rászorulóknak, a mostani kisállat-osztásra száznyolc család jelentkezett. A két programmal több mint ötszáz gyerek étkeztetésén tudnak segíteni Tiszanánán.
A településen nagy a munkanélküliség: az aktív korú lakosság közel 50%-ának nincs munkahelye. Az alapítvány programjaira mintegy kétszázötven család jelentkezett, a zöldségtermesztést és az állattartást szakemberek fogják ellenőrizni.
Az alapítvány 2011-ban indította el programjait, hogy társadalmi összefogással biztosítsa hátrányos helyzetű településeken az éhes ill. alultáplált gyermekek számára a megfelelő étkezést. Eddig százezer gyereken tudtak segíteni. A kisállat-osztásra idén több mint nyolcvan új település jelentkezett.
Az év során közel 7500 család számára várhatóan 300 000 kisállatot, kacsát, csibét, nyulat oszt ki az alapítvány.