Amerikai foci: Eger Heroes – Miskolc-Cassovia Steelers 29-0

A hazai divízió I-es amerikai futball bajnokság idei szezonjában eddig csak győzelmeket könyvelhet el az Eger Heroes: 51-0 a Jászberény és 42-6 a Szolnok ellen. A hétvégi első hazai mérkőzésükön a Miskolc-Kassa csapatát 29-0-ra győzték le. Három mérkőzés után az Eger vezeti a bajnokságot.

Jászberény, Szolnok, Miskolc – ezek a csapatok már behódoltak az Eger Heroes előtt a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió I-es bajnokság idei küzdelmeiben. Meglátszik a csapaton a kanadai magyar edző, Szeredi László munkája. A két Jász-Nagykun-Szolnok megyei együttest idegenben, míg a Miskolc-Kassa vegyes csapatot hazai pályán, a Felsővárosban sikerült legyőzni. A második negyed végére már minden eldőlt, ekkor 22-0-ra vezettek a Hősök. Gábor Péter, Ambrus Zoltán és Antal István három touch downjával, valamint Baksa Ferenc field góljával és egy extrájával alakult ki ez az eredmény. Próbálkozott a Miskolc-Kassa, de mezőnyben sokat hibáztak, így nemegyszer játék nélkül kapták az 5 yardos büntetéseket. A második félidőben Gábor Péternek volt még egy TD-je, amivel beállította a 29-0-ás végeredményt. A második félidőben nagyon jól játszott a védelem.
Az egriek három mérkőzésen csak egy touch downt kaptak, miközben a támadósor 122 pontot hozott eddig össze, ezzel a kilenccsapatos mezőnyben a legjobb mutatóval rendelkeznek és természetesen az élen állnak a bajnokságban.
Az Aranykalapács díjat, amit a legjobb ütközésért télnek oda, Berg Zoltán kapta. A következő három hét igen sűrű lesz. Vasárnap Tata idegenben, június 1-jén Békéscsaba itthon, majd június 15-én az eddig még szintén veretlen Budapest Cowboys elleni meccs dönthet az alapszakasz elsőségről.