Teljes útzár a Csiky Sándor utcában

A vasárnap esti felhőszakadás miatt jelentősen megsüllyedt az úttest a Csiky Sándor utca Barkóczy út – Széchenyi út közötti szakaszán. Az érintett útvonalon szerdától nem lehet majd közlekedni, így a buszjáratok sem érintik a Dobó Gimnázium és a Tűzoltó tér megállóhelyeket.

Táblák hívják fel a járművezetők figyelmét a sebességkorlátozásra és az egyenetlen úttestre a Csiky Sándor utca Barkóczy út – Széchenyi út közötti szakaszán. Az út tengelyében elhelyezkedő csapadékcsatornát vasárnap kimosta a Hajdúhegyről lezúduló esővíz, emiatt megsüllyedt a burkolat. Jelenleg a helyreállítási munkálatok előkészítésén dolgoznak az önkormányzat szakemberei.
Azok a tulajdonosok, akik járművükön alváz sérülést tapasztaltak, kárigényüket az önkormányzatnál jelenthetik be. Kérik, hogy az érintettek csatolják a rendőrségi jegyzőkönyvet, ennek hiányában tanúkkal igazolják a kárt. Fontos, hogy a kárösszeg nagyságának megállapításához mellékeljék a szakszervíz ajánlatát is.
A helyreállításig az autósok és a helyi autóbuszok elterelése is szükségessé válik. Május 22-től terelő útvonalon közlekednek a 2, 2A, 5, 5A, 7, 8, 11, 11i, 12, 12Y, 14, 14A jelzésű járatok.
Völfinger Balázs hozzátette: a déli irányba közlekedő 5,5A,7,12,12Y jelzésű járatok a Malom utcai megállót érintve, a Vörösmarty út – Rózsa Károly utca – Barkóczy út vonalon érik el az autóbuszállomást. A Kisasszony temetőnél és a Bartakovics utcánál lévő megállóhelyet minden járat érinti.