Szeretnék, ha jövőre már állna az országzászló

Hisznek abban, hogy bármilyen vészterhes időszak is sújtja a magyarságot, fennmarad a nemzet – ezt Tóth István, a Jobbik képviselője mondta az egykori országzászló helyén megtartott ünnepségen. Bíznak abban, hogy jövőre már állhat az új országzászló, ha nem is a régi helyén, hanem a Pyrker téren.

Harmadik éve emlékezik és emlékeztet a nemzeti oldal az országzászlóra annak eredeti helyén. Idén 77 éve, hogy felállították Egerben is az országzászlót. Tóth István jobbikos képviselő a pünkösdről, a csíksomlyói búcsúról mint a magyarság összetartozásának legnagyobb ünnepéről beszélt. Szerinte az országzászló is ezt szimbolizálja, az elszakított nemzetrészekre utal. Egyszerre jelképezi a magyarság katolikus hitét, az ebbe vetett bizalmat és a magyarság fennmaradását.
2008-tól szorgalmazzák, hogy ismét álljon Egerben országzászló. Kezdetben a fertálymesterek, majd a Jobbik. 2011-ben kétmilliót el is különítettek a város költségvetésében erre a célra, mégsem lett belőle semmi. Most létrejött egy egri emlékhely bizottság, ezt a nemzeti oldal biztatónak tartja. Azt remélik, 2014 pünkösdjén már állni fog az országzászló. Boros Béla, a Jobbik egri alelnöke arra mutatott rá: az országzászlóval az eredeti szándék a revízió volt. Ecsedi Tamás, a Hatvannégy Vármegye egri elnöke szerint radikális szellemi és lelki megújulásra van szüksége a magyarságnak, ezt szolgáló programokat terveznek.