Labdarúgó NB I.: Egri FC – Újpest FC 1-2

A körülményekhez képest jól helytállt az Egri FC labdarúgó csapata a bajnokság hétvégi, 28. fordulójában. A Vácott lejátszott Újpest elleni találkozón 2-1-es fővárosi siker született.

Pénteken, az edzés előtt megjelent az új támogató. Egyelőre nem kívánta magát felfedni a sajtó és a nyilvánosság előtt. Bármiféle folytatás az NB II-es licenc megszerzésének a függvénye, így egyelőre csak az Újpest elleni mérkőzésre szólt az újabb megállapodás a játékot illetően. Az Újpest elleni, Vácott lejátszott mérkőzésen Mészáros Ferenc nem ült le a kispadra, így ezen a meccsen Horváth Tamás utánpótlás szakágvezető látta el a szakvezetői teendőket.
24. perc. Iandoli baloldalon elment Kabele mellett, beadására középen ketten is érkeztek, közülük Tchibuabua továbbította a hálóba a labdát, 0-1. A 36. percben hasonló helyzete volt az Újpestnek, csak most szabadrúgásból, illetve Sztankó és a védők tisztáztak. Az 55. percben ezúttal jobbról jött a beadás, a földön fekvő Sztankó Tchibuabua lövését ütötte ki. A 62. percben láthattuk az első egri kapura lövést, Farkas szabadrúgásból próbálkozott. A 72. percben Simon Krisztián 17 méterről, ballal ívelt a hosszú felsőbe, 0-2. A 76. percben szépített az Eger. Kabele ívelt jobbról az újpesti kapu elé. Horváth Zoltán mindenkit megelőzve fejelte le a labdát a földre, ami becsapta a lilák kapusát, Balajczát, 1-2. Magára talált a végére az Eger. A 81. percben Vidovics lőtt alig mellé. A 82. percben újabb egyenlítési lehetősége volt az Egernek. Horváth Zoltán fordult be, de Balajcza hárított. Maradt a 2-1-es újpesti győzelmet hozó végeredmény.
Az utolsó előtti fordulóban, szombaton 16 órától a Honvéd következik, idegenben. A csapat a tervek szerint szerdán találkozik ismét.