Azt bizonyították: a Szala nem szeméttelep

Végleg elszállították az összes konténert a Szalából. Megszűnt az ilyen jellegű hulladékgyűjtés. Ezzel egy időben önkéntesek teljesen kitakarították a városrészt, összeszedték a szemetet, lekaszálták a füvet. A szalai konténerekbe nem csak az ott élők hordták a szemetet. Most hulladékőrséget állítanak föl, följegyzik minden autó rendszámát, amellyel szemetet visznek ki a Szalába.

A Szalai Környezetvédő és Ifjúsági Egyesület szervezte a mostani takarítást is. Reggel nyolctól már dolgoztak, a masszív, 15 fős brigádhoz sokan csatlakoztak. 40 – 50 gyerek takarított együtt a felnőttekkel. Az egészen kicsik az utcán, az út mentén szedték a szemetet. A legnehezebb munka azoké volt, akik a konténerek melletti szemétkupacokat számolták föl. Azt mesélték: reggel még bontott műszaki cikkeket, hűtőszekrényeket is találtak. Ott jártunkkor éppen egy fotelt vittek a konténerbe.
Ez volt a negyedik konténer, amit innen, Szala végéről elszállított a Városgondozás. Sokan idehordták a város többi részéből is a szemetet, pedig a közterület-felügyelők is elég sűrűn ellenőriznek.A Szalában megszünteti az önkormányzat a konténeres szemétgyűjtést. Így nem válik illegális hulladéklerakóvá a konténerek környéke. Az ott élők közösen, a gyerekeket bevonva tisztították most meg saját környezetüket. A szalai környezetvédők vezetője, Bécsi Márton azt mondja: remélik, hogy ez az utolsó takarítás, többet nem lesz rá szükség.A takarítást a város, a Városgondozás és a körzet képviselője, Csathó Csaba is támogatta – ez utóbbi a képviselői keretéből. Csak a Szala végéről 30 köbméter szemetet vittek most el. Hulladékőrséget állítanak föl, megjegyzik azoknak az autóknak a rendszámát, amelyek szemetet visznek az utcába.