Gárdonyival az olvasás népszerűsítéséért

Olvasásnépszerűsítő programot indít útjára a kormány a Gárdonyi emlékév alkalmából. A kampányra 120 millió forintot biztosítanak-jelentette be Egerben tartott sajtótájékoztatóján L.Simon László, az emlékév fővédnöke és Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő. Az eseményen közölték azt is, hogy Homa János, volt országgyűlési képviselő lesz a Gárdonyi-emlékév koordinátora, számítanak szakmai tapasztalatára a programok lebonyolításában.

A társadalom minden tagját szeretné megszólítani az az új, modern olvasásnépszerűsítő program, amelyet az év közepén indít el a kormány. Az olvasás fontosságára a klasszikus kommunikációs csatornákon kívül a közösségi internetes oldalakon szeretnék felhívni az idősebbek és a fiatalok figyelmét. Erre kiváló alkalmat nyújt a Gárdonyi emlékév, amelynek egyik célkitűzése az író életművének alaposabb megismertetése, alkotásain keresztül pedig a hazaszeretet erősítése-hangsúlyozta L.Simon László, az Országgyűlés kulturális bizottságának az elnöke. Elmondta: javában zajlanak az emlékév programjai, melynek koordinálására -dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő javaslatára- Homa Jánost kérte fel.
Homa János újságíró, pedagógus örömmel vállalta el a felkérést. Szeretné, ha a Gárdonyi emlékév nagyobb sajtónyilvánosságot kapna. Ebben számít a mai magyar írók és a közszolgálati televízió közreműködésére.
Habis László polgármester elmondta: Homa János feladata, hogy közvetítsen az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap valamint az egri önkormányzat között és segítse elő az emlékév programjainak népszerűsítését.