Közeleg a határidő

Május 31-én lejár az iparűzési adó bevallásának, valamint a már megfizetett adóelőleg és az adóévre megállapított tényleges adó különbözetének megfizetési határideje. A bevallást a vállalkozóknak a székhelyük, illetve a telephelyük szerinti önkormányzati adóhatósághoz kell benyújtaniuk személyesen vagy postai úton, kézzel illetve géppel kitöltve.

Az önkormányzat bevétele tavaly négy milliárd forint volt, ennek meghatározó része a helyi adókból ezen belül is az iparűzési adónemből származott. Május 31-ig kell benyújtaniuk a vállalkozóknak a helyi iparűzési adóbevallásokat. A szakemberek szerint a legegyszerűbb, leggyorsabb, legköltségkímélőbb megoldás, ha a nyomtatványokat az ügyfélkapun keresztül nyújtják be az érintettek.
Idén már lehetőség van az adófizetési kötelezettség bankkártyával történő teljesítésére is, ezenkívül az Adó Iroda május 31-én, pénteken meghosszabbított ügyfélfogadást tart, reggel 8 órától este hat óráig a Kossuth Lajos u. 10. szám alatt- tette hozzá az adóiroda vezetője.
Korsós László elmondta azt is: ugyancsak május 31-ig rendelkezhetnek az egri vállalkozások a bevallott és befizetett helyi iparűzési adójuk meghatározott részének felhasználásáról a nonprofit szervezetek javára. A magánszemélyeket arra kérte döntsenek adóbevallásaik elkészítésekor személyi jövedelemadójuk 1+1%- ról, támogassanak helyi civil szervezeteket, hogy minél több forrás maradhasson Egerben.