Előny az Egernél

A férfi vízilabda bajnoki döntő első mérkőzésén hiába vezetett már négy góllal a házigazda egri együttes, a Szolnok mégis kiegyenlített, így kétszer három perc hosszabbítás következett. A ráadást főleg idegileg bírta jobban a ZF-Eger: 9-7-re nyert Gerendás György és Tóth Kálmán együttese, vagyis a szombati második mérkőzés előtt az Eger szerzett előnyt.

Mint a régi Népstadionbeli kettős rangadók, olyan volt a szerdai pólós menü az egri Bitskey uszodában. Előbb Eger – Szolnok férfi döntő első mérkőzés, majd Eger – Szentes női döntő harmadik összecsapás.
Kezdésre telt ház várta a két férfi döntős mérkőzését. A hazaiak remek kezdést produkálva a harmadik negyed elejére már 6-2-re elhúztak. Innen viszont talpra állt a Szolnok, 7-7 lett a rendes játékidő eredménye. A kétszer három perces ráadásban csak egri gólok születtek. Bátori Bence az első három perc elején akcióból, Salamon Ferenc pedig a másodikban emberelőnyből volt eredményes. Izgalmas mérkőzésen 9-7-re nyert a ZF-Eger.
A három nyert mérkőzésig tartó párharc második összecsapása szombaton, Szolnokon lesz 16:15-től. Erre a találkozóra az Egri Vízilabda Klub szurkolói buszokat is indít. A harmadik, egri meccs kedden 18:30-tól lesz a Bitskey uszodában.