Címvédés!

A ZF-Eger női vízilabda csapata megvédte bajnoki címét, méghozzá veretlenül. A Szentes elleni vasárnapi hosszabbításban megnyert találkozó után kedden három góllal győztek idegenben, majd a szerda esti harmadik találkozón – a férfi döntő, vagyis az Eger – Szolnok meccs után – esélyt sem hagyva ellenfelüknek nyolc góllal múlták felül a Szentest. 2012 után ismét bajnokcsapatot köszönthettek az uszodában és a városházán.

A hivatalos program szerint a férfi döntő első összecsapása, vagyis a ZF-Eger – Szolnok meccs után jött a női bajnoki finálé harmadik mérkőzése. Az előző kettőt az egriek nyerték, vasárnap hosszabbítás után, kedden pedig magabiztosan, vagyis a több mint 1300 néző abban bízott, hogy a bajnoki címhez szükséges harmadik győzelmet itt, hazai közönség előtt fogják begyűjteni a lányok. Nem is csalódtak. 2-1, illtve 3-2 után beindult az Eger-henger, a harmadik negyed elején már 8-2-re vezettek az egri lányok. Pengő Nikolett és Czigány Dóra mellett Somhegyi és Zajácz is feliratkozott a góllövők közé. A szentesi meccsen 500. bajnoki gólját lövő Antal Dóra a végén még lőtt két gólt. 14-6-ra nyert és ezzel veretlenül megvédte bajnoki címét a ZF-Eger. A most már szokásosnak mondható közös fürdőzés és uszodai ünneplést követően adták át a csapatoknak az érmeket és az Egernek a bajnokság megnyeréséért járó kupát.
Az ünneplés nem ért véget a Bitskey uszodában. A városházán fogadást adtak a most már kétszeres női bajnokcsapat tiszteletére, ahová a város és a klub vezetőin kívül a szurkolók is hivatalosak voltak. A bajnokavatásról később egy hosszabb összeállításban is beszámolunk.