Bővült a szabad vállalkozási zónák köre

Új munkahelyeket, a helyi vállalkozások megerősödését, új vállalkozások betelepítését remélik a döntéshozók a szabad vállalkozási zónák létrehozásától. Bélapátfalván a helyi vállalkozók és a település polgármestere aláírásokat gyűjtöttek, hogy a város ebbe a kategóriába tartozzon, Horváth László országgyűlési képviselő ma sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megkapták a minősítést.

Bélapátfalván és térségében működnek vállalkozások, indultak fejlesztések, a szabad vállalkozási zóna minősítés mindezt nagyban segítheti. A szándékot a helyi vállalkozók és a település polgármestere aláírásgyűjtéssel is kifejezte, Horváth László országgyűlési képviselő a kormányhoz fordult, s kedvező döntés született, így jogosultak az itt tevékenykedők a kedvezményekre.
Bélapátfalván 180 vállalkozás működik, s a környező 12 településen tevékenykedők számára is új lehetőségeket jelent. Ferencz Péter polgármester elmondta: a 2008-as válság nagyon nehéz helyzetet teremtett itt is, megállt a gazdaság, inkább a leépítés volt a jellemző.
Az országosan meglévő szabad vállalkozási zónák eddig, 47 kistérséget és 913 települést érintettek, a közelmúltban született kormánydöntés szerint most további 14 kistérséggel 177 településsel bővül ezek köre.