Tehetséggondozás felsőfokon

160 hallgató 12 szekcióban képviselte az egri főiskolát a XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencián. A 160 benevezett pályamunkából 45 pályamunkát tartott érdemesnek a zsűri valamilyen díjra-hangzott el az Eszterházy Károly Főiskola szokásos havi sajtótájékoztatóján. Az eseményen bejelentették azt is, hogy június 14- e és 16-a között Nemzetközi Egyetemi Néptánc Fesztivál lesz Egerben, bemutatkozott az intézmény gazdasági főigazgatója, dr. Várhelyi Tamás is.

Orvos, informatikus és közgazdász végzettséggel rendelkezik a főiskola egy hónapja kinevezett gazdasági főigazgatója. Dr. Várhelyi Tamás kiemelt szakterületei: az egészségügy, biotechnológia informatika-információs társadalom és a turizmus. Az egri főiskola menedzselésekor is ezeket a területeket szeretné erősíteni.
A tudományos diákköri konferenciák országos fordulóit kétévente rendezik, tizenhat tudományterületen változó helyszínnel. A magyar felsőoktatási tehetséggondozás legnagyobb seregszemléjén idén 7 első, 14 második, 13 harmadik helyezést és 11 különdíjat szereztek a főiskola hallgatói.
Az ünnepi gálaest június 15-én, szombaton este nyolc órától lesz a Líceum udvarán.