Miénk a tér!

Idén is teret adott a tehetséges gyerekeknek a Miénk a tér! megyei művészeti fesztivál az Egri Kulturális és Művészeti Központ szervezésében. A háromnapos versenyen a zenéé, az irodalomé, a színházé és a táncé volt a főszerep. A fesztivál ideje alatt közel száznyolcvan produkciót láthatott a közönség a Forrásban.

1993 óta jönnek össze az énekelni, táncolni, szavalni szerető általános és középiskolás gyerekek, hogy bemutatkozzanak a Miénk a tér! megyei művészeti fesztiválon.
A háromnapos verseny első napja a zene napja volt: a kilencven produkció között könnyűzene, komolyzene, népdalcsokor, szólóének, énekkar, és hangszeres zene egyaránt szerepelt.
A verseny másnapján a modern táncé volt a főszerep: a közel hatvan produkció között a közönség láthatott például karakterráncot, hastáncot, hip-hopot is. Szombaton a színjátszás, a néptánc, a népi játék és a versek iránt érdeklődő gyerekek mutatkoztak be, közel harminc produkcióval. A versenyt záró gálán a legjobbak még egyszer előadhatták műsorukat. A fesztiválon több mint ezer gyerek lépett fel.