Eger, a vízilabda fővárosa

Ritka esemény helyszíne lesz szerdán az egri Bitskey uszoda. A férfi és a női vízilabda bajnoki döntő egy-egy mérkőzését egymás után itt játsszák a csapatok. Egy közös név lesz mind a két összecsapásban: a férfiaknál és a nőknél is bejutott a fináléba a ZF-Eger együttese.

Nyugodtan nevezhetjük Egert a magyar vízilabda fővárosának, hiszen vidéki kisvárosként az elmúlt évhez hasonlóan Eger ismét döntős csapatokat tud felvonultatni úgy a nőknél, mint a férfiaknál. Az Egri Vízilabda Klub, a Magyar Vízilabda Szövetséggel és az érdekelt ellenfelekkel közösen úgy alakította a női és a férfi döntők programját, hogy szerdán este egymás után láthatják a férfi és a női döntő résztvevőit az érdeklődők az egri Bitskey uszodában. A férfiak kezdenek 18 órától, vagyis ZF-Eger – Szolnoki Dózsa összecsapással indul a vízilabda maraton. Az egriek alapszakasz másodikként két meccsen búcsúztatták a Vasast, míg a negyedik Szolnok a sokáig verhetetlennek tartott Szegedet ütötte ki két meccsen.
Egri oldalon hasonlóan bizakodásra adhat okot, hogy a szezon végére összeállt a játék. Korábban a bajnokságban kétszer is egy góllal verték a Szolnokot.
Ezt követően 19:30-tól pedig a nőké a pálya, ahol addigra már túl lesznek két meccsen a mérkőző felek. Az első összecsapást vasárnap hosszabbítás után az Eger nyerte a Szentes ellen. Kedden este Szentesen volt a második mérkőzés. Szerdán ebben a párban már akár bajnokavatás is lehet, ha kedden idegenben nyer Kelemen Attila csapata.