Női bajnoki döntő: ZF-Eger – Szentes 9-8

A női vízilabda OB I döntőjének első összecsapását már vasárnap lejátszották. A bajnoki címvédő Eger a Szentessel mérkőzik az elsőségért. Az első találkozón, Egerben, hosszabbítás után egy góllal nyert a ZF-Eger. Folytatás kedden Szentesen, majd szerdán ismét Egerben találkozik a két csapat.

A bajnoki finálé párharca megegyezik a novemberi kupadöntő párosításával, vagyis ZF-Eger – Szentes összecsapásokat rendeznek a három nyert mérkőzésig tartó női fináléban. Az első meccsen, Egerben az első két negyed alapján úgy tűnt sima egri győzelem lesz a vége. Fordulás után viszont összeállt a szentesi védelem, a csereként beállt görög kapus, Nalmpanti pedig lehúzta a rolót. Az 5-2-es hátrányt két negyed alatt kiegyenlítették a Csongrád megyeiek. 6-6 lett a rendes játékidő eredménye, következett a kétszer 3 perc hosszabbítás. Itt Keszthelyi Rita góljai hozták meg az egri sikert. 9-8-ra nyert az Eger.
A program valóban sűrű, bár ez mindkét csapatnak ugyanolyan. A második meccs kedden lesz Szentesen, majd szerdán a férfi döntő első összecsapása után jön a harmadik Eger – Szentes találkozó.