Közlekedésbiztonsági Kupa

Középiskolás diákoknak szervezett közlekedésbiztonsági vetélkedőt a megyei Balesetmegelőzési Bizottság. A rutinpályán kerékpáros, segédmotoros és autós ügyességi pályán kellett bizonyítaniuk a versenyzőknek. A legjobbnak Füzesabony csapata bizonyult, így ők képviselik megyénket a május végi debreceni országos döntőn.

A verseny előtt a feladatokat ismertették a diákokkal. Három ügyességi pályát kellett a lehető legkevesebb hibával teljesíteniük. Autóval, segédmotorral és kerékpárral kellett teljesíteniük a feladatokat.
Négy csapat mérkőzött egymással a középiskolásoknak szervezett közlekedésbiztonsági kupán. A diákok Egerből, Gyöngyösről, Hatvanból és Füzesabonyból érkeztek. A Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság évek óta megszervezi a verseny megyei döntőjét. Az ügyességi feladatokon túl élesben, a forgalomban is teljesíteniük kellett a diákoknak, de elsősegélynyújtó és KRESZ tesztlapot is ki kellett tölteniük. A megyei döntőn Füzesabony bizonyult a legjobbnak, így a május végi debreceni országos döntőn ez a csapat képviseli Heves megyét.