Újjáalakult a kerekasztal, a Civil Alap Bíráló Bizottság

Újjáalakult a Civil Kerekasztal. Az áprilisi fórumon delegáltak most először ültek egy asztalhoz. A fórum egy állásfoglalást is elfogadott, amelyben a 2014-ig tartó időszak legfontosabb feladatait határozták meg. Ilyen feladat például a Civil Kódex módosítása, a Civil Ház fenntartása és működtetése, de beszéltek arról is, hogy kapcsolódhatnak be a civilek a Gárdonyi-emlékév programjaiba.

Az Egri Civil Fórumon csaknem száz szervezet képviseltette magát több mint száz képviselővel – számolt be a fórumról dr. Nagy Árpád, leköszönő soros elnök. A fórumon tíz szekcióban üléseztek a civilek, minden szekció megválasztotta a maga delegáltjait, akik részt vesznek a Civil Kerekasztal munkájában. A kerekasztal most 37 tagú lett. Itt, a fórumon döntöttek a Civil Alap Bíráló Bizottság tagjairól is, ez a testület tíztagú.
A fórumon résztvevő szervezetek meghatározták a Kerekasztal egyéves működésének fő irányait.
Az egyik fő feladat a Civil Kódex módosítása, a másik az egri civil együttműködési hálózat stratégiai tervének elkészítése. Ki kell dolgozniuk a Civil Alap Bíráló Bizottság bírálati szempontjait, megszervezni a közös 1 százalékos kampányt Egerben. Az állásfoglalásban deklarálták, hogy igénylik az Egri Civil Ház működtetését. Megfogalmazták azt is: a város és a Civil Kerekasztal közötti együttműködést megállapodásba kell foglalni.
Megfogalmazták azt is: bekapcsolódnak a Gárdonyi-év programjaiba, színesebbé teszik azt.