Nyitott szülőszoba

Ismét megnyitotta kapuit a Markhot Ferenc Kórház szülészeti osztálya. Az érdeklődők megtekinthették a szülőszobát, látogatást tettek a gyermekágyas osztályon, megismerhették a kórház baba-mama barát szolgáltatásait. Kérdéseikre szülészorvos, szülésznő, újszülött-ápoló és szoptatási szaktanácsadó válaszolt.

A várandósság rengeteg kérdést vet fel egy leendő édesanyában, ezeknek a kételyeknek az eloszlatásában nyújt segítséget a Markhot Ferenc Kórház nyitott szülőszoba programja. A rendezvény célja, hogy felkészítsék a kismamákat a szülésre és a szoptatásra.
A látogatás során a gátvédelemmel történő szülésről, a szoptatás és az anyatej egészségvédő, betegség megelőző hatásairól, a csecsemőgondozásról is szó esett.
Berecz Szilvia augusztus 22-re várja első gyermekét. Tudatosan készül a szülésre, szakkönyveket olvas, kismama jógára jár. A pici születése előtt szeretne minél több információt begyűjteni.
A résztvevők azt mondják a kórházban tiszta és kényelmes környezet, barátságos légkör, felkészült szakemberek várják a kismamákat.