Amit a borról tudni illik

Gálaesttel zárta borkultúra kurzusát az Eszterházy Károly Főiskola. A intézmény kémia tanszéke 12. alkalommal rendezte meg hallgatóinak a 26 előadásból álló kurzussorozatát. A diákok pincét látogathattak és borokat kóstolhattak.

Kurzuszáró előadásra érkeznek a hallgatók az Egri Korona Borházba. Az Eszterházy Károly Főiskola Kémia Tanszéke 12 éve szervez kiegészítő képzést a borkultúra iránt érdeklődő diákok számára. A két félévből álló kurzuson a hallgatók borkultúrát, bortörténelmet tanulhatnak és bepillantást nyerhetnek a hagyományos szüretelés és borkészítés tudományába is.
A kurzus ötletgazdája és programfelelőse Dr. Rácz László főiskolai tanár azt hangsúlyozta: a program népszerűségét bizonyítja, hogy a mostani kurzusra is csaknem 120-an jelentkeztek. Kiemelte: nemcsak ez a kurzus népszerű, hanem a bortechnológus szak is.   
Mint azt Dr. Hauser Zoltán az Eszterházy Károly Főiskola rektora, a gálaest támogatója elmondta, hamarosan megújul a főiskola borászati képzése.  
A gálaest pincelátogatással kezdődött és borvacsorával folytatódott, miközben a hallgatók Dr. Dula Bence főiskolai tanár borgasztronómiai előadását hallgathatták meg.