Iskolánk Európa

Az unió működéséről, eu-s tisztviselők feladatairól tartott előadást a Közgében Udvari-Király Edina, a Külügyminisztérium munkatársa. Az Iskolánk Európa programhoz idén tizenhat középiskola csatlakozott országszerte. A diákok rendhagyó tanórákon beszélgethetnek külügyekért felelős szakemberekkel diplomáciáról, karrierlehetőségekről.

Rendhagyó volt a 12.-esek utolsó órája a Közgében. A Külügyminisztérium sajtóosztályának munkatársa, Udvari-Király Edina látogatott egykori középiskolájába, hogy uniós diplomáciáról, eu-s karrierlehetőségekről beszélgessen a diákokkal. 2008 óta Magyarországon is jellemző, hogy uniós tisztviselők kötetlen beszélgetéssel bővítik a diákok uniós ismereteit korábbi iskolájukban.
A kommunikációs szakember szerint nagyon fontosak a középiskolás évek alatt szerzett ismeretek. A nyelvtanulás fontosságára hívta fel az andrássysok figyelmét. A Külügyminisztérium által meghirdetett Iskolánk Európa programhoz az utóbbi években már 80 középiskola csatlakozott. Idén 16 intézményben folytatódnak a rendhagyó tanórák.