Utánpótlás focidöntő

Húsz csapat és több mint kétszáz gyereket mozgatott meg a Telekom Labdarúgó Diákolimpia Heves megyében. A felsővárosi sporttelepen szervezték az országos kezdeményezés megyei döntőjét. A versenyből öt megyei csapat jutott az országos döntőbe.

Heves megyében is labdába rúgtak az utánpótlás korú focisták. A Telekom Labdarúgó Diákolimpia megyei döntőjén húsz csapat versengett a felsővárosi sporttelepen. A szervezők szerint ezen a versenyen lépett pályára a legtöbb utánpótlás csapat az utóbbi időben.
A diákolimpián fiúk és lányok is részt vettek, öt korcsoportban. A legtöbb résztvevő már évek óta űzi ezt a sportot.
Az egyik hazai mobilszolgáltató által támogatott versenysorozat elősegíti az utánpótlásnevelést, felhívja a figyelmet a mozgás fontosságára. Országosan több ezer gyerek focizhat együtt a megyei döntőkön.
Az egri döntőn minden csapat három mérkőzést játszott, a legjobb négy jutott az országos fináléba. Az egri iskolák közül a Balassi és a Kemény Ferenc iskolák csapata bizonyult a legjobbnak, rajtuk kívül pedig Hatvanból, Ostorosról és Pétervásáráról jutottak tovább. A diákolimpián nem csak a győztesek örülhettek. Minden gyermeket ajándékok vártak a pálya mellett.