Tizenhat kategóriában választották meg az Év Sportolóit

Tizenhat kategóriában osztották ki az év egri sportolói díjakat pénteken a Sportcsarnokban. Csapatok, edzők és egyéni sportolók éves teljesítményét díjazta az Egri Városi Sportiskola hagyományos jótékonysági estjén. A bál végére 300 ezer forint gyűlt össze, melyet az utánpótlás nevelésre fordítanak.

Ezek a serlegek vártak jogos tulajdonosukra. Idén is díjazták a legjobb egri sportolókat, edzőket, csapatokat. A díjátadó előtt Kovács Géza az Egri Városi Sportiskola igazgatója köszöntötte a jelenlévőket. Mint mondta: a sportiskola szépen zárta a 2012-es évet, másodszor nyerték el az Év Sportiskolája címet, világ és Európa bajnoki érmekkel gazdagodtak. Hozzátette: mindezért leginkább a szülőknek, edzőknek és a sportolóknak hálás. Az Év Sportolója díjakat összesen tizenhat kategóriában osztották ki. Az év fogyatékkal élő gyermek sportolója Kiss Nándor úszó lett. A év fogyatékkal élő felnőtt sportolója címet Földi Marcell kapta. Az év legtehetségesebb diák atlétája Kun Zita, utánpótlás leány sportolója pedig Szeivolt Melinda úszó lett. Az év serdülő sportolója Gledura Benjamin – sakkozó, ifjúsági sportolója Török Zsolt birkózó, junior sportolója Lőrinc Bálint vízilabdázó, senior sportolója pedig Tősi Pál tekéző lett. Az év utánpótlás fiú csapata címet a ZF Eger serdülő vízilabda csapata kapta. Az év felnőtt női sportolója Antal Dóra vízilabdázó lett. Kovács Ádám tájfutó lett az év felnőtt férfi sportolója, a ZF Eger Női Vízilabda Csapata kapta az év felnőtt csapata címet. Az év edzője Kelemen Attila lett, míg az év sportiskolai edzőjének Dorkó Péter ökölvívó edzőt választották. Az év legeredményesebb női főiskolás csapata az EKF női kézilabda csapata lett. Az év legeredményesebb férfi főiskolás csapata az EKF férfi OB I-es vízilabda csapata.

Az Egri Városi Sportiskola minden évben megrendezi jótékonysági estjét. Az idei bevételt az utánpótlás nevelésre fordítják három sportágban. Az estnek köszönhetően 300 ezer forint jut az atlétikára, az ökölvívásra és a judora.