Diákok Közép-Európáról

A Közép-Európai Kezdeményezés szerepéről szerveztek konferenciát Egerben. Az Agria Universitas Egyesület és a főiskola Politológia Tanszéke diákokat, pedagógusokat és szakértőket hívott meg az egész napos előadássorozatra. Itt zárták az egyesület által meghirdetett tehetséggondozó programot is.

Közép-Európán belüli politikai és kulturális együttműködési formákról szervezett előadássorozatot az Agria Universitas Egyesület és a főiskola Politológia Tanszéke. Az uniós integrációról sokszor sok fórumon esik szó a szervezők szerint, így most egy szűkebb, 17 országot érintő régió problémáiról és lehetőségeiről tartottak előadást diplomáciában, külkapcsolatokban jártas szakemberek.
A konferencián zárult az a tehetséggondozó program, melyet az Agria Universitas Egyesület indított, három egri középiskola részvételével. A Dobóból, a Gárdonyiból és a Pásztorvölgyiből összesen kilencvenen hallgattak angol, német és magyar nyelvű előadásokat Közép-Európáról.
Az egyesület kezdeményezését a Külügyminisztérium is támogatta, hiszen idén Magyarország a Közép-Európai Kezdeményezés soros elnöke. Az előadások azokat az ismereteket foglalták össze, amelyek a tananyagból kimaradtak a KEK-kel kapcsolatban.